Ugodne letalske karte iz Ljubljane

Čeprav je Ljubljansko letališče majhno in se ne more primerjati v velikimi svetovnimi letališči, se lahko iz njega odpravite na vse konce sveta. Zraven rednih letalskih linij po Evropi lahko najdemo tudi povezave za daljše lete. Evropska mesta so z Ljubljano zelo dobro povezana. S kakšnim prestopom lahko dosežemo skoraj vse Evropske prestolnice. Verjetno pa je malo manj znano, da je lahko ljubljansko letališče tudi dobro izhodišče za eksotična potovanja.

Letalske karte do New Yorka, Los Angelesa ali pa Avstralskega Sydneya niso iz Ljubljane nič dražje kot ostalih večjih evropskih letališč. Sicer pa je uloviti poceni letalsko karto prava umetnost. Cene letalskih kart se lahko spreminjajo iz minute v minuto in v če ste v tem trenutku zasledili karto do New Yorka za 350€ obstaja velika verjetnost, da če 5 minut več ne bo na voljo ali pa bo 100 in več evrov dražja. Če želite zares poceni letalsko karto je potrebno veliko spremljanja in raziskovanja.

poceni letalske karte iz ljubljane

Poceni letalske karte za Ameriko

Med najbolj iskanimi letalskimi kartami so zagotovo tiste za polete v Ameriko. Prevladujeta New York na vzhodni obali in Los Angeles na zahodni obali. Tudi iz Ljubljane je mogoče najti poceni letalske vozovnice za obe destinaciji. Dobra cena za vzhodno obalo Severne Amerike bi bila karta od 380€ pa tja do 650€, seveda boste do zahodnega dela ZDA odšteli nekaj stotakov več.

Glede na to, da je Ljubljansko letališče precej majhno ne gre pričakovati, da boste iz Ljubljane našli direkten čezoceanski let. Lahko pa najdete zelo poceni letalsko karto z enim prestopom nekje v Evropi, najpogosteje je to Frankfurt ali London. Sicer pa je potrebno že pri načrtovanju letalskih povezav dobro preveriti kje in kako bomo prestopali. Pomembno je, da čas med prestopom ni prevelik. V določenih primerih lahko čas prestopa traja tudi več kot 24 ur in je v tem primeru potrebno najti v bližini letališča še prenočišče. Izkušeni prodajalci letalskih kart vam bodo znali urediti dobre povezave.

Pogosto se pojavlja tudi vprašanja ali rezervacijo letalske karte prepustiti agenciji ali jo rezervirati v lastni režiji. V kolikor gre za poceni lete z nizkocenovnimi prevozniki je odgovor definitivno lastna režija. V nasprotnem primeru pa vsekakor priporočamo, da to prepustite agencijam. Slednje imajo zagotovo več razpoložljivih kanalov za iskanje ugodnih kart in veliko izkušenj. Izkušnje za rezervacijo ugodne letalske karte za medcelinske lete pa so zelo pomembne. Karte za Ameriko vam bodo zagotovo najceneje uredili v specializiranih agencijah.

Ugodne letalske vozovnice za eksotična potovanja

Ste vedeli, da lahko iz Ljubljane zelo ugodno poletite na Mauritius, Sejšeli ali v Dominikansko republiko. Seveda ne govorimo o direktnih letih ampak, če lahko iz Brnika poletite na Mauritius z enim prestopom za cca. 600€ je to še vedno izredno dobra cena. Če imate v sebi nekaj avanturistične žilice boste iz našli zelo zanimive letalske karte s poleti iz Ljubljane. Tako kot z vse redne letalske linije tudi za eksotične destinacije velja, da je potrebno spremljati gibanje cen na trgu in najbolj ugodno vozovnico zgrabiti v pravem trenutku.

Poceni letalsko karto iz Ljubljane lahko najdete za ralične konce sveta. Od že omenjenih rajskih otokov v Indijskem oceanu so tukaj še vedno zanimiva Tajska, Karibi, Avstralija in celotna Južna Amerika. Seveda boste za razične konce sveta morali prestopati na različnih letališčih, lahko pa za izhodišč všega potovanja izberete prav Ljubljansko letališče.

letalske karte

Letalske karte po Evropi

Vedno se prileže obisk katere od Evropskih prestolnic. V kolikor imamo pri roki povezavo s katerim od nizkocenovcev bomo na letalskih kartah prihranili veliko denarja. Tudi iz Ljubljane ima redno letalsko povezavo kar nekaj nizkocenovnikov. V nasprotnem primeru pa lahko s prestopom v Frankfurtu dosežete skoraj vse Evropske prestolnice kar je zelo priročno za vikend obisk Evrospkih velemest.

Med najbolj zaželjene evropske destinacije s poletom iz Ljubljane sodijo zagotovo mesta kot so Pariz, London, Berlin, Rim, Madrid, Barcelona, Amsterdam in še bi lahko naštevali. Ste vedeli, da lahko v večino Evropskih prestolnic poletite iz Ljubljane skoraj vsak dan v tednu? S prestopanjem v Frankfurtu lahko dosežete skoraj vse kotičke stare celine.

Poceni letalske karte iz Ljubljane je mogoče kupit v vsakem trenutku. V kolikor ne najdete ugodne letalske vozovnice, poskušajte prilagajati datume odhoda in povratka. Včasih lahko s prilagoditvijo termina prihranite veliko denarja.

This entry was posted in Jeziki in potovanja and tagged , , . Bookmark the permalink.