Tečaj angleščine – velikost skupin

Kadar se v množici ponudb jezikovnih šol odločate za tečaj angleščine, je eden ključnih podatkov velikost skupin za posamezni tečaj. Večina ljudi si individualnega pouka ne more privoščiti, saj so takšni tečaji precej dražji od tečaja v skupini, lahko pa si zagotovite, da bo skupina majhna in s tem delo čim bolj prilagojeno vašemu predznanju in napredku – takšen tečaj angleščine vam bo dal precej več kot učenje v veliki skupini, kjer učitelj nima možnosti, da bi se tečajnikom vsaj vsake toliko posvetil nekoliko bolj individualno.

Jezikovne šole ob svoji ponudbi seveda rade zapišejo, kakšno je običajno število tečajnikov, kar seveda predstavlja zgolj neko povprečje, ne pa dejanskega stanja, ki vas čaka. Pomembno je torej, da se pozanimate, kakšen je minimum in kakšen maksimum za tečaj angleščine, ki je po vaši meri. Če bo tečajnikov več kot povprečno in bo predavalnica polna, bo kakovost dela namreč nižja. Če se zahteva večje število tečajnikov, pa se zna zgoditi, da bo izbrani tečaj angleščine zaradi premajhnega števila vpisanih odpadel oziroma bosta združeni v tečaj dve skupini, ki nimata enak nivo predznanja – in delo bo ponovno trpelo, vaš napredek pa bo počasnejši, kot bi lahko bil.

Kakšna je idealna velikost skupine za tečaj angleščine je na prvi pogled težko reči, saj se zdi to odvisno od kar nekaj dejavnikov: od predznanja, dinamičnosti skupine, vaših osebnih lastnosti … A tako je le na prvi pogled. Četudi imate radi družbo, radi delate v ekipi in podobno, to pravzaprav ni tisto, zaradi česar ste šli na tečaj. Vaš cilj je znanje – tega pa boste pridobili le, če boste v skupini čim večkrat izpostavljeni in, če se ne boste skrivali za drugimi.

This entry was posted in Jeziki in potovanja. Bookmark the permalink.