Sedežne garniture – funkcionalnost

under sofa

Sedežna garnitura doma ima nekako drugačno funkcijo kot sedežna garnitura na morju. Medtem ko nam doma nudijo prostor, kjer se odpočiješ, ti na morju poleg počitka ponujajo še kaj drugega. Ampak kaj?

Tako raztegnjena po celotni površini sedežne garniture v našem apartmaju na morju, sem se poglobila v pomen le-te doma in na dopustu. Ko smo na dopustu, smo vendar že na počitku. Pravzaprav počitnikujemo. Ves čas počivamo. Počivamo na plaži, počivamo, ko spimo ponoči, se malo sprehajamo, pa vseeno smo na dopustu, da si odpočijemo. Na morju je pomen sedežne garniture popolnoma zasenčen z vsem dogajanjem. Zato razmišljam dalje … Ne vem zakaj, a ko smo na morju zelo malo gledamo televizijo. Tako … pa je splavala po vodi še ena funkcionalnost sedežne garniture. Poskušam se spomniti, kdaj sem na morju na njej ležala kot otrok. Aha, že vem! Pela sva z atijem in poslušala pesmi Oliverja Dragojevića, ki moram priznati, me še danes spominjajo na morski zrak. Pričarajo obalo, marino, plažo, sok v konobi ipd.

Čeprav sem dekle, sem bila vedno nekoliko bolj fantovske narave – rada sem se igrala tudi z »avtomobilčki«. Nekega jutra, ko sem se zbudila in želela zbasati prav vse igrače v kanglico za na plažo, nikakor nisem mogla najti najljubšega tovornjaka, na katerem sem vsak dan vestno prevažala vse polžke in školjke. Ko sva z atijem že skoraj obupala nad iskanjem, sva izpod sedežne garniture potegnila še marsikaj drugega kot le moj tovornjak. Kot da bi ta sedežna garnitura jedla otroške igrače. Od frnikol, da delčkov lego kock in vsega otroškega veselja.

Za mene so bile od takrat naprej sedežne garniture zakladnica otroških igrač in še danes kdaj pogledam, če bi se kaj izgubilo tam spodaj.

This entry was posted in Dom in vrt and tagged , . Bookmark the permalink.