Ročno varjenje si lahko ogledamo tudi preko spleta

Vemo, da je varjenje prav poseben postopek, ki se deli na več vrst. Ena od zelo pomembnih oblik varjenja je tudi ročno varjenje. Gre za najbolj vsestranski in tudi za zelo preprost postopek. Uporablja pa se lahko za varjenje skorajda vseh materialov. Prav tako se ročno varjenje uporablja za izdelavo od najmanj do najbolj zahtevnih zvarov. Zanj je značilno, da lahko poteka v obratih, lahko pa tudi na prostem.

Kateri so najbolj pogosti načini varjenja?

Ročno varjenje lahko poteka na različne možne načine. Med najbolj pogostimi načini so MAG, MIG, TIG ter točkovna vrsta ročnega varjenja. Za vse vrste in načine postopkov varjenja imajo podjetja, ki se ukvarjajo s tem, odobrene prav vse postopke. Kakovost varjenja pa se zagotavlja v skladu z najvišjimi zahtevami.

Ročno varjenje je še vedno nepogrešljiva metoda dela

Kljub temu da je v ključavničarstvu in tudi v kovinski industriji prisotno vse več avtomatizacije, pa za ročno varjenje še vedno velja, da je nepogrešljiva metoda pri tovrstnem delu. Vemo, da vsa robotika, ki jo ne na trg prinesla sodobna tehnologija, nikakor ne more zamenjati človeka. Še posebej pa ne takrat, kadar gre za izdelavo izdelkov, ki so zelo specifične narave. V takem primeru je ročno varjenje še vedno najboljša rešitev. Prav tako pa se zavedamo, da roboti varjenja ne morejo opravljati na terenu.

Ročno varjenje v obliki videa

Na spletu si boste lahko na spletni strani priljubljenega podjetja, ki se ukvarja tudi s to obliko varjenja, ogledali ročno varjenje v obliki video posnetka. Tako boste še bolje spoznali, kako tak proces poteka in na kaj vse je potrebno pri tem tudi paziti.

This entry was posted in Tehnologije and tagged , . Bookmark the permalink.