Med novejše načine ogrevanja sodi tudi električno talno gretje

Talno ogrevanje je nizkotemperaturno ogrevanje, ki postaja med uporabniki vedno bolj priljubljeno. Običajno je temperatura pri talnem ogrevanju za 1 do 2° C nižja kot pri radiatorskem ogrevanju, zato so prihranki v energiji večji. Talno ogrevanje je lahko priklopljeno na centralno ogrevanje, na drugi strani pa poznamo tudi električno talno gretje, ki je priklopljeno na elektriko.

Električno talno gretje je najboljša izbira za sanacijo prostorov, saj ne zahteva večjih posegov v estrih. Na estrih enostavno položimo sloj izolacije, nato pa namestimo grelne preproge ali grelne folije. Za natančno uravnavanje sobne temperature so potrebni še termostati, ki zaznavajo temperaturo v prostoru in na katerih hkrati nastavimo tudi željeno temperaturo.

Prednosti električnega talnega gretja

Električno talno gretje lahko namestimo praktično v vse prostore, kot so na primer hodnik, kuhinja, kopalnica ali sobe. V prostorih, kjer se uporablja keramika, se priporoča grelna preproga, v prostorih z lesenimi ali PVC talnimi oblogami pa so grelne folije boljša izbira. Njegova prednost je v tem, da je polaganje zelo enostavno, zato je tudi cena montaže majhna. Investicija v celoten sistem ogrevanja tako ni velika, saj namestitev opravite lahko tudi sami.

Električno talno gretje ne zahteva posebnega vzdrževanja, kar pomeni dodatno prednost, saj za to ne bomo imeli dodatnih stroškov. Občutek naravne toplote, ki nam ga daje ta način ogrevanja, prihrani tudi veliko energije. Njegova prednost je tudi v tem, da je v prostoru vedno optimalna porazdelitev toplote, ki ne izsuši zraka. Izkušnje pa kažejo, da to gretje pozitivno vpliva tudi na naše zdravje.

This entry was posted in Dom in vrt. Bookmark the permalink.