Last minute počitnice v Sredozemlju

Sredozemlje je aktualno v vseh letnih časih

last-minuteTuristične destinacije v Sredozemlju spadajo zagotovo med najbolj zaželjene, ko je govora o last minute počitnicah. Lahko bi rekli, da nam postajajo Sredozemska letovišča iz leta v leto bolj domača. Med najbolj obiskane sredozemske destinacije spadajo v prvi vrsti Grški otoki, Ciper, Turčija, Tunizija in Egipt. Zadnje čase pa se, predvsem zaradi aktualnih političnih in gospodarskih dogodkov, v nekaterih od naštetih držav, vse več ljudi odloča obiskati Balearsko otočje (Mallorca, Ibiza in Menorca) ali pa vedno priljubljeni Sardinijo in Sicilijo. V nekaterih od naštetih držav so tako imenovane last minute počitnice aktualne samo v določenem letnem času. Grške otoke lahko s poleti iz slovenskih in tujih letališč obiščete od začetka meseca junija pa vse do konca oktobra. V kolikor si boste grške otoke zaželeli v zimskih mesecih pa se boste morali pri iskanju letalskega prevoza precej potruditi. Spet druge sredozemske destinacije so aktualne v vseh letnih časih. Predvsem tukaj mislimo na jug Španije in Balearske otoke. Mallorca je izredno lepa že v mesecu februarju in marcu, temperature se takrat gibljejo okoli prijetnih dvajset stopinj celzija. Podobno velja tudi za celotno Andaluzijo, kjer velja še posebej izpostaviti mesti kot sta Malaga in Sevilja. V zimskih mesecih pa velja izpostaviti tri države, kjer lahko skoraj v vsakem trenutku rezervirate izredno ugodne last minute počitnice, to so Turčija, Egipt in Tunizija. Zimske počitnice lahko namesto na smučanju tako preživite v vročem Egiptu, kjer se boste v januarju sončili pri tridestih stopinjah in kopali v vedno toplem Rdečem morju.

Družinske last minute počitnice

druzinske_pocitnicePogosto me ljudje sprašujejo ali so last minute počitnice sploh primerne za družine z otroki. Odgovor je zelo preprost, last minute je primeren za vsakogar, vendar je tako kot pri vseh stvareh tudi tukaj potrebno upoštevati in paziti na nekaj osnovnih pravil. Ne glede na ceno in ponudbo priporočam, da za vaš hotel preverite zraven opisa organizatorja še komentarje in ocene ljudi, ki so tam bivali pred vami. Velikokrat se zgodi, da visoko rangiran hotel, ki se sicer ponaša s čudovitimi fotografijami, v resnici ni tako čudovit kot na prvi pogled. Tuje strani za ocenjevanje hotelov bodo pravi naslov za preverjanje hotelov. Preverite, kako so bili gosti v hotelu zadovoljni z čistočo, hrano, osebjem, oddaljenostjo od morja in še bi lahko naštevali. V kolikor ste z raziskavo hotela zadovoljni, preverite, kako je urejen in kako dolgo traja avtobusni prevoz iz letališča do hotela. V kolikor potujete z majhnimi otroki si verjetno ne želite dolge, vroče vožnje od letališča do hotela. Ponekod lahko namreč transferji trajajo tudi po več ur. Preverite še ali imate v sobi klimatsko napravo, kakšna je plaža (ali je primerna za vaše otroke), kakšna je možnost izletov ipd. Na koncu pa ne pozabite preveriti tudi časa odhoda in časov poletov. V kolikor imate do odhoda še dovolj časa, da se na počitnice v miru pripravite in spakirate vse potrebno je to zagotovo bolje kot, da pakirate svoje kovčke pod pritiskom. Tudi časi poletov so zelo pomembni, tako recimo poleti v nočnih urah niso najbolj primerni za majhne otroke.

V kolikor vam vse od naštetega ustreza, potem bo to zagotovo primeren last minute aranžma za vas in se lahko brez skrbi odpravite na dopust. Govorice, da so last minute aranžmaji primerni zgolj za avanturiste in mlajše potnike brez otrok vedite, da to zagotovo ne drži. Vsekakor pa se nikoli ne velja zaleteti zgolj zaradi nizke cene aranžmaja.

Naj vas nizke cene ne zavedejo

last-minute_dopustLast minute počitnice pogosto veljajo za cenovno zelo ugodne. To še posebej velja za aranžmaje v Sredozemlju.  Vendar pri teh aranžmajih ne velja pravilo, da so poceni aranžmaji slabše kakovosti in obratno vedno ne drži, da so tisti dražji boljši in kvalitetnejši od cenejših ponudb. Na vsak aranžma je potrebno gledati iz več zornih kotov in upoštevati dejstva, ki smo jih zgoraj našteli. Zavedati se je potrebno, da hotel ocenjen s štirimi zvezdicami v Španiji težko primerjamo s hotelom enakega števila zvezdic v Egiptu. Lahko pa se zgodi, da bomo zaradi sprostitev mest na letalu ali raznih drugih dejavnikov ujeli zares ugoden last minute, ki nam bo za manj denarja ponujal precej več kot številni dražji aranžmaji.

Če smo že začeli z Sredozemljem, pa naj s Sredozemljem tudi zaključimo. Znano je, da cene last minute aranžmajev v Sredozemlju precej padejo pozimi. Pozimi se vam splača ujeti dober aranžma za počitnice v Egiptu ali Turčiji. V poletnih mesecih so seveda cene višje, vendar lahko visoke cene v glavni sezoni zbijete tako, da rezervirate zgodaj, ko so aktualni first minute popusti. Ne glede na to kdaj boste rezervirali in kam se odpravljate, boste z nekaj previdnosti zagotovo našli svoje nepozabne počitnice.

This entry was posted in Jeziki in potovanja and tagged , , . Bookmark the permalink.