Lasersko odstranjevanje dlak je daleč najbolj varen, hiter ter učinkovit način depilacije

Na kakšen način odstranjujete dlake z nog, rok in drugih delov telesa? Morda kar s pomočjo britvice. Res, da je takšen proces precej hiter in na videz učinkovit. A že po samo nekaj dnevih se pojavijo nove dlake, ki so morda še močnejše in gostejše. Postopek morate torej ponavljati skorajda vsak dan. Če vam to ustreza in vas ne ovira pri času pa tudi sicer ne, je takšen način lahko torej najbolj primeren za vas.

Seveda pa se z omenjenim zagotovo ne bodo strinjali najbolj zahtevni uporabniki tovrstnih postopkov. Marsikomu je še posebej nadležno to, da mora dlake odstranjevati tako pogosto in da z rezultati pravzaprav ni nikoli povsem zadovoljen. V tem primeru je najbolje obiskati kar kozmetični salon, kjer se ukvarjajo s tovrstnimi storitvami. Med drugim vam bodo zagotovo ponudili tudi najbolj varen, hiter pa tudi učinkovit način – to je lasersko odstranjevanje dlak.

Je lasersko odstranjevanje dlak neka čarobna paličica za najhitrejšo rešitev?

Čeprav vas bo lasersko odstranjevanje dlak sprva in tudi kasneje, ko boste postopek že opravili, povsem navdušilo, pa se morate v prvi vrsti zavedati, da takšen način depiliranja ne predstavlja čarobne paličice, ki bi hipoma poskrbela za to, da bi za nekaj let z določenih predelov vašega telesa izginile prav vse dlake.

Seveda bi si prav vsak med vami želel, da bi že po prvem tretmaju prišli domov z gladko kožo in bi tako ostalo zelo dolgo časa. Kljub temu pa boste morali na zadovoljive rezultate počakati nekoliko dlje časa. Kozmetični salon, ki ponuja lasersko odstranjevanje dlak, boste morali namreč obiskati večkrat. Kolikokrat pa je povsem odvisno od posameznika.

Koliko časa traja posamezni tretma

Lasersko odstranjevanje dlak je torej razdeljeno na več tretmajev. Posamezni tretma praviloma traja nekje od dvajset minut do ene ure. Zlasti je čas trajanja odvisen od predela telesa oziroma od posameznika oziroma posameznice, od njegove barve kože in seveda tudi od dlačic. Najhitreje je opravljeno odstranjevanje dlačic v predelu pod pazduho in v predelu bikinija. Nekoliko dlje časa pa traja depilacija z laserjem na predelu hrbta in nog.

Predel okoli oči ne pride v poštev

Čeprav ves čas poudarjamo, kako varno je lasersko odstranjevanje dlak, pa je ob tem potrebno posebej izpostaviti, da predel okoli oči ter laser nikakor ne gresta z roko v roki. Prav tako je treba dobro pred samim posegom zaščititi kakšno znamenje, ki ga imate na obravnavanem predelu.

Sicer pa za uspešno odstranjevanje dlak s pomočjo laserja potrebujete od 4 do 10 obiskov. Tudi sam razmik med posameznimi tretmaji oziroma obiski je različen od predela, ki se ga obravnava. Na predelu brčic, na primer, kjer dlačice rastejo hitreje, morajo zato tretmaji biti bolj pogosti, toda ne več kot na 4 tedne. Na hrbtu pa je rast dlačic počasnejša, zato je možno salon obiskati na vsake 8 tednov.

Ne nazadnje je dobro poudariti še to, da večjih težav oziroma zapletov pri tovrstni storitvi ni. Za zdravo osebo je namreč to popolnoma varna storitev. Sem ter tja je vsekakor možna kakšna lažja srbečica.

This entry was posted in Lepota in zdravje and tagged , . Bookmark the permalink.