Kakovostne in trpežne delovne jakne

Mnogi zaposleni so pri opravljanju svojega dela izpostavljeni precej visokim tveganjem. Zlasti zato je morajo biti pri delu varno oblečeni in učinkovito zaščiteni. Kakovostna delovna obleka je torej nujni del njihove opreme.

Med osnovno delovno opremo poleg hlač, delovnih čevljev, kape, zaščitnih očal sodijo vsaj še delovne jakne. Pri izbiri tovrstnega kosa je v prvi vrsti pomembna tudi ustrezna velikost. Slednje velja za vse kose oblačil za delo.

Splošna pravila za izbiro primerne velikosti delovnih oblačil

Če želite izbrati pravo velikost delovnih oblačil, morate obvezno izmeriti svojo velikost, in to brez obutve, prsni obseg na največjem obsegu prsi, podprsni obseg tik pod prsmi, obseg pasu okrog najožjega dela pasu, obseg bokov na največjem obsegu zadnjice, dolžino v koraku na notranji strani od razkoraka do tal.

Meritve skrbne zapišite in tako boste na precej lažji način lahko izbrali primerno velikost ter model iskanega delovnega oblačila. Preden odidemo v specializirano prodajalno z delovno opremo, je dobro, da se pozanimamo še, kakšna je razlika med klasično in tehnično delovno obleko.

Kakovost delovne opreme

Dejstvo je, da so kakovostnejše delovne obleke precej bolj funkcionalne. Takšna oprema za delo pa seveda bistveno zmanjša nevarnost tveganja, ki jih delo lahko prinaša. Osnovno zaščito omogočajo delovne hlače in delovne jakne. Takšni kosi so zelo dobrodošli tudi v povsem vsakdanjem življenju, kadar na primer gradite hišo, obrezujete drevesa v sadovnjaku, delate v gozdu.

Pri izbiri delovne jakne so pomembne še tako majhne podrobnosti, na primer kroj, posebnosti oblačila, odtenki. Pri nakupu takšnega izdelka je vedno pametno preveriti tudi, ali je dovolj žepov, in to na primernih mestih. Dobro je, da je delovna jakna na primernih delih še dodatno obložena.

Karakteristike kakovostne delovne jakne

Izbira delovne jakne priznanega proizvajalca ali blagovne znamke pomeni, da ste si kupili kakovosten izdelek. Pogosto lahko že na prvi pogled in na otip hitro vidimo, ali je izbrana delovna obleka dovolj kakovostna.

Za kvalitetne delovne jakne so značilni ojačani materiali na bolj izpostavljenih predelih, praktični žepi za orodja in telefon, maksimalna udobnost materiala, svetlobni odsevniki, zaradi katerih je delavec lahko viden tudi na najbolj temnih terenih. Dobra kolekcija delovnih oblačil zagotavlja maksimalno udobje ter mobilnost.

Učinkovita delovna jakna je primerno raztegljiva, s krojem za popolno prileganje. Dobrodošel je visok ovratnik. Zapirati se mora z dobro zasnovano zadrgo. Rokavi so anatomsko oblikovani, žepi ojačani.

Priznani proizvajalci delovnih zaščitnih oblačil na trg postavljajo oblačila s številnimi privlačnimi barvnimi kombinacijami, in to ne glede na to, kaj delavec potrebuje – delovno jakno, hlače, kombinezon. Izbirate lahko med oblačili za delo za vse letne čase.

Jakna za delo s popolnim prileganjem

Če se pri izbiri delovne jakne držimo vseh osnovnih pravil, imamo v lasti lahko udoben in prijeten kos oblačila, s katerim je naše delo lahko samo še bolj produktivno, mi pa smo seveda med opravljanjem dela dovolj varni in primerno zaščiteni.

Pred končno odločitvijo za nakup pa morate torej najprej preveriti sestavo in materiale, ki vam jih določeni modeli delovne jakne in drugih kosov ponujajo. Če se le da, oblačilo vedno pomerite na sebi ter naredite vsaj nekaj korakov.

This entry was posted in Razno and tagged . Bookmark the permalink.