Jezikovni tečaji v tujini in življenja polno življenje

Young adultsTako kot je soja postala eno najbolj iskanih živil, tako jezikovni tečaji v tujini postajajo čedalje bolj iskani. Če so včasih jezikovni tečaji pomenili luksuz, jih danes imenujemo investicija v življenje, ki vam poleg učenja tujega jezika ponudi mnogo več. Pri tem imamo v mislih predvsem drugačno izkušnjo ter dozo samostojnosti in odgovornosti, ki se je doma niti ne zavedamo toliko.

Tako kot pravijo, da za učenje tujega jezika ni nikoli prehitro, tako za jezikovni tečaj v tujini ni nikoli prepozno. Sicer bi se naj bili otroci sposobni prej naučiti tujega jezika kot odrasel človek, dokler učenja jezika otroku ne osmislimo, se ga še tako uspešen učenec ne bo uspel naučiti kot bi se ga denimo njegova mama, ki se zaveda pomembnosti znanja jezika.

Jezikovni tečaji v tujini ali drugače jezikovna potovanja

Jezikovni tečaji v tujini, včasih imenovani tudi jezikovna potovanja, so predvsem za otroke postala bolj učinkovit način učenja jezika, saj so v tujini otroci ves čas obkroženi z maternimi govorci in tako so ves čas v stiku z učečim jezikom, povrhu vsega pa svoje znanje nadgrajujejo pri učnih urah. Jezikovni tečaji torej prisilijo posameznika v komunikacijo in uporabo tujega jezika. Sicer mimo slovnice ne moremo nikoli, a je na jezikovnem potovanju v vsake primeru na prvem mestu verbalna komunikacija. Težnja se je namreč sporazumeti na čimbolj uspešen način. Podobno namreč kot smo mi vzhičeni, ko se nekdo trudi naučiti našega jezika in pokaže interes, je vsakršna slovenščina dobra, zato ponavadi tujce pri sporazumevanju vzpodbujamo.

Tisti, ki še nikoli niso bili v tujini, kjer bi se bili prisiljeni sporazumeti v tujem jeziku, ne vedo, kako je, če sredi metropole nimaš zadostnega znanja, da vprašaš po banalnih stvareh kot denimo, kje je taxi, koliko stane vožnja, jedača in pijača… Ko vsaj enkrat doživite to, brez vodiča, samo s kufrom ali nahrbtnikom najnujnejše prtljage, veste, kaj pomeni živeti, razumeti in se sporazumeti. Jezikovni tečaji v tujini vam lahko zagotovo tovrstne izkušnje naredijo izjemno pristne. Zakaj torej živeti v enem svetu, v svojih prepričanjih in omejitvah? Življenje je treba živeti in jezikovni tečaji so prvi korak k »življenju«.

This entry was posted in Jeziki in potovanja and tagged . Bookmark the permalink.