Izdelava spletnih strani nekoč in danes

responsive web designSvetovni splet je zadnjih deset let spremenil naša življenja. Ne samo, da jih je spremenil, spreminja jih še vedno in to s svetlobno hitrostjo. Spletne strani, ki so bile še prejšnja leta moderne so danes že skoraj zastarele. Izdelava spletnih strani danes doživlja preporode skoraj vsakih nekaj mesecev. Slednje je tudi povsem razumljivo, če pomislimo kako hitro napreduje tudi tehnologija. Monitorji so iz meseca v mesec večji in premorejo večjo ločljivost. Vse več uporabnikov spleta brska kar preko mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov. Programerji in oblikovalci se morajo vseskozi prilagajati, da so spletne strani dobro vidne in berljive na vseh napravah. Včasih je veljalo, da je izdelava spletnih strani storitev pri kateri je dovolj, da vaš izdelek dobro zgleda samo na namiznem računalniku. Danes pa je potrebno paziti, da zgleda dobro na vseh mogočih napravah. Lahko rečemo, da se je z razvojem spleta močno spremenila tudi izdelava spletnih strani.

Izdelava spletnih strani v HTML5 in CSS3

Izdelava spletnih straniOdzivne in prilagodljive spletne strani so prihodnost svetovnega spleta. Vse več brskalnikov podpira nove tehnologije v katerih lahko vaše spletne strani izgledajo precej lepše. Danes vam izdelava spletnih strani z uporabo CSS3 omogoča številne nove metode oblikovanja, ki si jih pred nekaj leti še nismo mogli zamisliti. Prelivanje različnih barv, senčenje, raznolike obrobe in okrogli robovi in še bi lahko naštevali. V kolikor k temu dodamo še HTML5 lahko dobimo grafično predlogo, ki si je včasih brez uporabe flash-a sploh nismo mogli predstavljati. Izdelava spletnih strani je tako z uvedbo HTML5 in CSS3 dobila nove razsežnosti. Novitete so vsekakor zelo dobrodošle in prav z uporabo slednjih se bo videlo, katera agencija stopa v koraku s časom. Seveda pa je potrebno biti pri vsem skupaj previden, saj nekateri brskalniki še vedno ne podpirajo najnovejših standardov. Tisti katerim je izdelava spletnih strani reden posel, boste hitro opazili kateri brskalniki in katere naprave so podprte za najnovejše načine spletnega oblikovanja.

Kako do spletne strani narejene po zadnjih smernicah

profile_fb_isaacNikakor se ne bomo zmotili, če bomo rekli, da je izdelovalcev spletnih strani danes ogromno. Izdelava spletnih strani je posel, ki se ga z nekaj vloženega truda lahko priuči. Vsekakor pa to ne velja za kompleksnejše strani, ki vsebujejo številne dinamične module in zahtevne algoritme za delovanje. Ena od spletnih agencij pri kateri so združili tako spletni razvoj kot spletnih marketing je zagotovo tudi spletna agencija Isaac. Ena od njihovih glavnih dejavnosti je tudi izdelava spletnih strani po meri naročnika. Nikakor pa ne ostanejo samo pri izdelavi moderne spletne strani, ampak se osredotočajo tudi na spletni marketing. Izdelava spletnih strani brez pravega marketinga, ki zajema tudi optimizacijo, danes skoraj ni več smiselna. Na dobro spletno stran je namreč treba pripeljati  obiskovalce in potencialne kupce. V spletni agenciji Isaac to vsekakor obvladajo zelo dobro.

This entry was posted in Tehnologije and tagged , , . Bookmark the permalink.