Doma pripravljena dezinfekcijska sredstva za roke

Dezinfekcijska sredstva za roke so v zadnjem času postala izjemno iskan produkt, kar pa glede na situacijo sploh ni nič čudnega. Izjemno pomembno je, da kupite dovolj učinkovita pa tudi varna sredstva. Če takšen izdelek kupujete prvič oziroma se ne spoznate na kakovost, vam mora pri tem pomagati izkušeni prodajalec.

Takšna sredstva je najbolje nakupovati v specializiranih prodajalnah. Po drugi strani pa si lahko dezinfekcijska sredstva za roke izdelujete tudi kar sami doma.

Domača priprava dezinfekcijskega sredstva za roke

Osnova doma pripravljenega razkužila za roke je vsekakor alkohol. Tega lahko obogatite z različnimi vrstami eteričnih olj, prav tako tudi z aloe vero ter vodo za redčenje. Najbolje je uporabiti kar destilirano vrsto vode. Efektivnejše bo, če bo doma pripravljeni zvarek močnejši. Priporočamo vam torej, da z redčenjem vode ne pretiravate. Kljub temu pa vseeno imejte v mislih, da prav nobeno razkužilo ne deluje 100 %.

Najbolje je izbrati kar medicinski alkohol. Po njem namreč ne boste oddajali takšnega vonja, kot da bi ravnokar prišli iz gostilne. Ne nazadnje pa je tudi domači šnops lahko zelo primeren za razkuževanje, saj se zlahka lahko primerja z medicinskim alkoholom.

Prazno steklenico operete in ustrezno napolnite z vsebino

Prazno steklenico, ki vam je na primer ostala od kupljenega razkužila, temeljito operite. Nato jo napolnite – 1 del aloe vere, 2 dela alkohola. Ne pozabite dodati še nekaj kapljic naravnega sivkinega eteričnega olja. Vse skupaj dobro pretresite. Če se vam zdi mešanica pregosta, jo lahko malo razredčite z vodo. Lahko pa raje dodate še nekaj kapljic alkohola. Končni odstotek alkohola bi moral biti nekje med 60 in 70 %.

O roku uporabe pa najverjetneje ni treba posebej pisati, saj boste doma pripravljena dezinfekcijska sredstva za roke najverjetneje precej hitro porabili.

Spletni nakup dezinfekcijskih sredstev

Po drugi strani pa dezinfekcijska sredstva za roke najraje nakupujete kar v specializiranih prodajalnah, saj za domačo pripravo morda niti nimate časa in volje. Takšne produkte se vam zagotovo splača naročati v spletni prodajalni, kjer so cene precej bolj dostopne. V njih lahko nakupujete še druga dezinfekcijska sredstva priznanih proizvajalcev, ki vse svoje izdelke ustrezno stestirajo.

This entry was posted in Vsakdanje življenje and tagged , . Bookmark the permalink.