Cenovno dostopni nadzemni bazeni

Morda ste kje na vrtu svojih sorodnikov, prijateljev ali pa znancev že občudovali nadzemni bazen. Ko ste izvedeli za ceno celotne investicije, pa ste se nad njim še bolj navdušili. Nadzemski montažni bazeni oziroma bazeni na površini na sploh ponujajo odlično priložnost, da lahko zlasti v poletnem času uživate brez visokih stroškov, ki so ne nazadnje povezani tudi s samo izgradnjo.

Če se boste torej odločili za nakup nadzemnega bazena, pa se boste morali najprej osredotočiti predvsem na obliko ter dimenzije. Okrogli bazeni imajo praviloma premer med dvema in največ petimi metri. Pravokotni nadzemni bazen pa lahko v dolžino meri tudi do 10 metrov.

Namen uporabe bazena

Pri izbiri bazena pa je vsekakor potrebno upoštevati tudi namen uporabe. Za plavanje ter rekreacijo so veliko primernejši globlji in podolgovati nadzemni bazeni. Okrogli modeli bazenov srednjih dimenzij pa so odlična izbira zlasti za sproščanje na blazini. Manjši in nekoliko bolj nizki bazeni na površini so dobrodošla izbira za družine z mlajšimi otroki. Otrokom namreč omogočajo, da v njih lahko stojijo, s tem pa jim je vsekakor omogočena še dodatna varnost.

Primeren prostor za bazen na vrtu

Nadzemni bazeni od uporabnikov zahtevajo tudi poseben odmerjen prostor. Že pred samo izbiro boste torej morali dobro poskrbeti za določitev lokacije na vrtu ali pa na dvorišču, kamor boste postavili bazen. Površino dobro premerite ter poskrbite, da bo okoli bazena lahko dovolj prostora tudi za gibanje. S tem boste dobro poskrbeli tudi za učinkovito vzdrževanje oziroma čiščenje bazena.

Če ste že povsem odločeni, kakšna bo oblika bazena pa tudi dimenzije, potem je čas, da se ne nazadnje odločite tudi za sam izgled. Na voljo so vam nadzemni bazeni v klasičnih barvnih kombinacijah, na primer v svetlo ali temno sivem odtenku pa ali modrem. Obstajajo pa še druge veliko bolj atraktivne možnosti. Še posebej so priljubljeni bazeni na površni, ki imajo zunanji potisk z vzorcem kamna ali ratana. Na voljo so v sivem ali rjavem barvnem odtenku.

Nadzemni bazeni so torej priljubljeni predvsem zaradi številnih možnosti, ki jih ponujajo uporabnikom, obenem pa so cenovno dovolj dostopni. Povpraševanje za nadzemni bazen lahko pošljete enemu ali vsaj dvema ponudnikoma, ki vam svoje storitve v povezavi z gradnjo bazenov ponujata na spletu.

This entry was posted in Dom in vrt and tagged . Bookmark the permalink.