Ali se vam splača najeti čistilni servis oz. čistilko

valina-4Dejstvo je, da nobeden izmed nas ni ravno velik ljubitelj čiščenja. Čiščenje nam vzame precej prostega časa, ki ga nimamo ravno na pretek. Mnogo ljudi pa se sprašuje ali se nam čistilni servis oz. čistilko splača najeti.

Vsekakor delu na domu in čiščenju vsak teden posvetimo kar nekaj ur. V primeru, da lahko medtem, ko čistilni servis poskrbi za čiščenje vi s svojim delom zaslužite toliko in še več denarja, kot ga boste za čiščenje odšteli se vam vsekakor splača. Urne postavke čistilcev in čistilk so odvisne od vsakega čistilnega servisa posebej. Seveda je težko postaviti nek univerzalen cenik, zato je najbolje, da si sestavite seznam različnih čistilnih servisov in jih pokličete ter primerjate njihovo ponudbo in cene.

Dobro je povprašati tudi vaše prijatelje in znance, saj ima gotovo kdo od njih najeto čistilko ali pa servis. V poštev je potrebno vzeti tudi to, da je reševanje sporov s servisom veliko lažje, kot bi bilo reševanje sporov s čistilko. Vzemimo za primer to, da vam zmanjka tablični računalnik, s čistilnim servisom se boste veliko lažje pogodili, kot z neko pogodbeno čistilko. Tu pa so razlike v cenah, po vsej verjetnosti boste samozaposleno čistilko dobili za manj denarja, oz. bo svoje storitve obračunala manj, kot bi jih obračunal čistilni servis. Vsekakor je dobro, če čiščenje namesto vas opravi kdo drug, čeprav vas bo to stalo nekaj denarja, vam bo še vedno ostajal prosti čas, ki ga boste lahko porabili po svoji volji in tako, kot bo vam najbolj ustrezalo.

This entry was posted in Razno and tagged , . Bookmark the permalink.