Takšne in drugačne majice

funny-majicaTako predstavniki moškega kot ženskega spola velikokrat za zgornji del oblačila izberemo prav majico. Če ne drugače, pa ob kakšni športni aktivnosti, za vsak dan, skratka takrat, ko se želimo počutiti sproščene in brezskrbne. Denimo majice iz bombaža so tiste, ki jih brez slabe vesti umažemo, saj je njihovo pranje nezahtevno. Spet druga pesem je pri majicah, ki so iz posebnih vlaken, nanje moramo nekoliko bolj paziti.

Dekleta ponavadi izberejo majice, ki se bolj prilegajo telesu, medtem ko ima večina fantov raje majice, ki niso preozke, razen seveda, če želijo izrecno poudariti svoje definirano telo. Zdaj, ko prihajajo toplejši dnevi, bodo čedalje bolj popularne majice s kratkimi rokavi, v hladnejših pa prisegamo na majice z dolgimi rokavi. Ne glede katero bomo majico izbrali, pomembno je, da se v njej počutimo v redu.

Nekateri fantje in dekleta prisegajo na enobarvne majice, a spominjam se časov, ki smo si majice belili z belilom, da so bile flekaste in neenakomerno pobarvane. Ko bolje razmislim, so bili to eni čudni časi. Takrat se spomnim, da je veljalo tudi takšno nenapisano pravilo: če je majica ohlapna, so lahko hlače ozke ali pa oblečemo dekleta celo pajkice in obratno, če so hlače široke, naj bo majica ozka. Danes to več ni tako pomembno. Pri dekletih je celo zaželjeno, da praktično vse poka po šivih. Kaj pa MC Hammer hlače… joj, tudi te so bile v modi in spet so, čeprav večina mladih verjetno ne dobi enake asociacije ob njih.

Majice po naročilu

Potem kasneje, v študentskih  letih, pa so bile najbolj popularne potiskane majice, in moram reči, da so še danes. To so bile največkrat majice po naročilu. Največji frajer ali frajerka je bila tista, ki je bila bolj izvirna pri potisku majice. To so lahko bili napisi, kakšne smešne fotke ali preprosto interne fore, ki jih povečini folk ni razumel. Danes se tovrstne majice kupujejo predvsem ob priložnostih kot je recimo rojstni dan, fantovščina ali dekliščina, ob zaključkih določenih obdobij itn.

Čedalje starejši boste, manj verjetno je, da boste sebi kupovali majice z raznimi napisi ali simboli, zato izkoristite svojo domiselnost dokler jo imate in si kupite navihano majico za dušo, pa četudi jo boste morda oblekli samo doma, ko boste sami.

This entry was posted in Vsakdanje življenje and tagged , , . Bookmark the permalink.