Športni ribolov vse bolj priljubljen

ribolovPodatki, ki jih upravljajo znani svetovni inštituti kažejo, da je športni ribolov zadnja leta vse bolj priljubljen. Glede na to, da je ribolov šport, ki ni stresen si lahko predstavljate zakaj postaja vse bolj popularen. Zagotovo je ribolov tudi eden najstarejših športov, že Jezus je lovil ribe in zagotovo so jih lovili že pred njim. Morda pa nekoč športni ribolov postane celo olimpijska disciplina in dokončno podere vse predsodke o tem ali je ribolov sploh šport. Ribolov je precej zanimiva aktivnost, pri sladkovodnem ribolovu se lahko zelo sprostite in tisti čas, ko opazujete plovec pozabite na vsakodevne skrbi. Morski ribolov morda ni tako zelo miren saj od vas zahteva precej več aktivnosti. Sploh lov iz čolna ali ladje je lahko precej aktiven. V kolikor se želite odpočiti v miru in tišini vam priporočam, da se odločite za sladkovodno varianto ribolova ali pa za lov na jezeru. Jezera so lahko izredno zanimiva sploh, če ležijo nekje na samoti. Tudi kapitalnega ulova se lahko bolj nadejate v jezerih kot v rekah.

Ribolov je tudi odlična priložnost za druženje s prijatelji. V kolikor imate več prijateljev, ki so prav tako ribiči se lahko dogovorite za skupinski ribolov in med namakanje vabe izmenjate še precej izkušenj.

Različne tehnike ribolova

Največ znanja in tehnike boste potrebovali za lov v potokih. Tehnika, ki se najpogosteje uporablja se imenuje muharjenje. Muharjenje zahteva precej natančno vijačenje in popušanje silka na ribiški palici. Predvsem ribiške palice za muharjenje so nekaj posebnega saj se precej razlikujejo od ostalih. Nasploh pa si lahko veliko o opremi za ribolov preberete tudi na tej strani. Sploh, če ste ribič začetnik vam bo prišla vsaka informacija precej prav. Seveda pa zraven muharjenja poznamo tudi druge tehnike kot so naprimer talni ribolov, obalni ribolov, ribolov z živo vabo, nočni ribolov in še bi lahko naštevali. Več tehnik boste v svoji ribiški karieri osvojili, več možnosti boste imeli, da nekoč ujamete kakšnega kapitalca. Tudi poznavanje rib je pomembno. Zavedati se je tudi potrebno, da je za ribolov potrebna ribolovna dovolilnica, ki pa je ne morete dobiti brez ribiškega izpita. Ribiški izpit pa lahko opravite na vsaki slovenski Ribiški družini, ki pa jih v Sloveniji ni malo. V kolikor vam je ribolov všeč in boste svoje znanje o njem še izpopolnili boste nekoč zagotovo postali dober in vzoren ribič.

This entry was posted in Ribolov and tagged , . Bookmark the permalink.