Recept za pico brez glutena

Brezglutenski izdelki so vse bolj priljubljeni ne samo med tistimi, ki jih morajo uživati zaradi svojega zdravja, temveč tudi med vsemi tistimi, ki jih uživajo predvsem zato, ker vedo, da se bodo potem veliko bolje počutili, obenem pa izgubili še kakšen odvečen kilogram.

Še posebej priljubljena je pica brez glutena, ki pa je le redko lahko naročite v kateri od picerij. Zato je najbolje, da naštudirate recept za pico brez glutena in se je lotiti pripraviti kar sami doma.

Kaj potrebujete za pripravo brezglutenske pice?

Recept za pico brez glutena je sila preprost, le za izdelavo kakovostnega testa si boste morali vzeti nekoliko več časa. Sestavine, ki jih potrebujete za testo, so posebna brezglutenska moka, topla voda, suhi kvas, sol in olje.

Nato v posodo za mešanje dodate nekaj tople vode, ki ji dodate sol ter olje. Temu primešate še moko ter kvas. Vse skupaj zmešajte z ročnim mešalnikom ali robotom, da dobite gladko ter lepo testo, ki ga morate nato pokriti ter pustili vzhajati ter da se podvoji njegova količina. Ko je testo vzhajano, si naoljite roke ter raztegnite po pekaču. Nato dodajte še priljubljen nadev.

Pico pecite na 250 stopinj Celzija, približno 15 minut.

Povabite prijatelje na zabavo brez glutena

Recept za pico brez glutena vam lahko pride še kako prav tudi takrat, ko doma praznujete rojstni dan in svoje bližnje nekoliko za spremembo želite presenetiti tudi s pripravo hrane. okus brezglutenske pice jih bo zagotovo prevzel, obenem pa bodo jedli popolnoma zdravo hrano.

Poleg pice brez glutena za prijatelje lahko pripravite še brezglutenske sladice, na primer mafine brez glutena ali različne vrste piškotov brez glutena. Nekateri vaši povabljenci, ki do sedaj še niso imeli prave izkušnje s poskušanjem brezglutenske hrane bodo nad njo najverjetneje zelo navdušeni.

Zaupajte še njim recept za pico brez glutena in še za ostalo okusni hrano brez glutena. Sicer pa se recepti za pripravo brezglutenske hrane nahajajo tudi na številnih spletnih straneh, kjer si boste lahko prebrali, zakaj se je dobro prehranjevati brez glutena. Opazili boste, da z uživanjem živil brez glutena lahko odlično vplivate na prav vsak del svojega telesa.

This entry was posted in Lepota in zdravje and tagged , . Bookmark the permalink.