Moja dnevna soba me pomirja

Odločil sem se, da se malo razpišem o svojem najljubšem prostoru. Glede na to, da sem moški to zagotovo ni kuhinja ampak dnevna soba. Verjetno ima vsak od nas prostor v katerem se najlažje in najboljše sprosti, pri meni je to zagotovo moja dnevna soba, ki sem si jo opremil po svoji meri. Spomnim se, da sem v času kupovanja nove dnevne sobe porabil izredno veliko časa saj sem bil precej zahteven kupec. Vsak moški se bo verjetno strinjal, da nič ni boljšega kot se v svoji dnevni sobi napol vlečti pred televizor in uživati ob gledanju nogometa, smejati ob poslušanju politikov ali pa preprosto spremljati enega od poljudno znanstvenih kanalov. Jaz imam takšno navado, da dnevno sobo izkoristim včasih tudi za branje, saj rad veliko berem. Pri nas doma je tudi tako, da je dnevna soba tisti prostor v katerem preživimo največ časa, ko seveda nismo zaposleni. Sem pa eden od tistih, ki ne mara obiskov svoji dnevni sobi saj zagovarjam dejstvo, da so dnevne sobe na nek način preveč zasebni prostor, da bi v njo vabil prijatelje. Konec koncev za mene ni nič bolj pomirjajočega kot pa to, da se lahko v svoji dnevni sobi pred televizor uležem tudi samo v spodnjih hlačah.

Ideje za dnevne sobe

Včasih me kdo od prijateljev vpraša od kje ideja za mojo izvirno dnevno sobo. Moja dnevna soba je namreč izdelana po meri in je večini skupek vseh najboljših idej, ki sem jih dobil v različnih pohištvenih katalogih. Priznam, da mi je všeč skandivanski tip pohištva saj je v njem vse izdelano iz lesa in takšna je tudi moja dnevna soba. Lesene dnevne sobe so za mene nekaj posebnega. Les je tisti, ki daje dnevni sobi toplino in jo naredi domačo.

Včasih se lahko dobi kakšno dobro idejo kar v samih salonih pohištva. Morda se kakšno sobotno dopoldne opravite v salone pohištva in si pogledate kakšne dnevne sobe razstavljajo. Včasih boste dobili neverjetno veliko idej. Vam pa priporočam, da se odpravite v večje centre kjer bo razstavljeih tudi več deset dnevnih sob.

This entry was posted in Dom in vrt and tagged . Bookmark the permalink.