LG hladilniki in njihove pomembne funkcije

Če so pri izbiri vašega novega hladilnika v ospredje postavljeni LG hladilniki, potem je to pohvalno, saj natančno veste, kaj je najboljše. A to še zdaleč ni zadosten podatek, da bi si lahko zagotovili najustreznejšo kuhinjsko napravo za shranjevanje živil, pijače in še česa. Izbrati boste namreč morali primerno vrsto LG hladilnika, uporabno prostornino, primerno glasnost in še kaj.

Na voljo so prostostoječi, vgradni, kombinirani, monoklimatski, mini, retro in ne nazadnje tudi LG ameriški hladilniki. Za slednje je na primer značilno, da gre za izjemno prostorne dvokrilne hladilnike z veliko prostora za hlajenje in zmrzovanje, Še posebej pa so ustrezni za nekoliko večje družine.

Kaj označuje pojem uporabna prostornina hladilnika

Na voljo so torej številni LG hladilniki in najprej se boste morali odločiti, katera vrsta je najprimernejša za vaš kuhinjski prostor. V nadaljevanju boste morali razčistiti, kaj pravzaprav pomeni uporabna prostornina hladilnika. To je namreč poglavitna značilnost, ki jo morate nujno upoštevati pri nakupu nove tovrstne naprave. Za eno osebo je potrebno približno 75 litrov v predelu za hlajenje in približno 30 litrov v predelu za zamrzovanje. Ne nazadnje je pri tem izjemno pomembna še sama razporeditev predalov ter polic. To vpliva na ureditev hladilnika pa tudi na dejansko uporabno prostornino.

Proizvajalci oziroma prodajalci hladilnikov vas bodo opozorili na tri ključne podatke, ki se navezujejo na uporabno prostornino hladilnika. To so skupna prostornina, prostornina hladilnika in prostornina zamrzovalnika.

Poraba energije in glasnost hladilnikov

LG hladilniki so energetsko izjemno učinkoviti. Sicer pa so na sploh vse tovrstne naprave obvezno opremljene z energijsko nalepko, na kateri je jasno navedena tudi letna poraba. Ker je hladilnik praviloma prižgan vse dni v letu, je energetska učinkovitost zagotovo ena od ključnih značilnosti. Od vseh aparatov v vašem domu pa ravno hladilnik porabi največ energije.

LG hladilniki so prijazni, ker delujejo povsem tiho. Glasnost takšne naprave se meri v decibelih. Hladilniki z oznako do 35 decibelov veljajo za zelo tihe naprave – na ravni šepetanja.

This entry was posted in Dom in vrt and tagged , . Bookmark the permalink.