Kopalniško pohištvo – na kaj vse je treba paziti

Opremljanje manjših prostorov je lahko precej težavno delo, še posebej, če pri tem nimamo prav posebnih izkušenj. Kopalnica skoraj nujno sodi v to kategorijo. Praviloma gre namreč za zelo majhen prostor, ki ga moramo izkoristiti do najmanjša potankosti. Najbolje pa je, če nam pri tem pomaga kakšen izkušeni mojster. Pomembne vloge pa nima samo zasnova tovrstne sobe, temveč tudi izbrano kopalniško pohištvo, ki je ne nazadnje lahko narejeno tudi po meri.

Pohištvo za kopalniške prostore se mora vsekakor prilagoditi glede na sobne pogoje. V tem delu našega doma je namreč precej več vlage in možnosti stika pohištva z vodo. Pri izbiri torej upoštevamo tudi tovrstna dejstva. Sicer pa so elementi za kopalnice že sami po sebi oblikovani tako, da so dobro odporni pa tudi obstojni na omenjeno.

Kombinacija umivalnika ter pripadajoče omarice

Sicer pa naj razjasnimo to, kaj pravzaprav sodi med kopalniško pohištvo. To so predvsem kopalniški bloki oziroma primerna kombinacija omare z umivalnikom. Umivalnik je nameščen na omari, praviloma je vedno dodano tudi ogledalo. To navadno visi nad samim umivalnikom. Na voljo je tudi takšen tip kopalniškega bloka, ki je v enem kosu. Ogledalo in omarica tako nista ločena.

Kopalniški blok je torej eden od osnovnih kosov pohištva v kopalnici. Potem sta ključna še stranišče pa tudi tuš kabina. Dodatna nekoliko manjša omarica pa je dobrodošla, če imate v tej sobi shranjene veliko kozmetike.

Ustrezna skrb za kopalniško pohištvo

Čeprav ste izbrali kopalniško pohištvo iz najboljših materialov, morate zanj ustrezno poskrbeti. Le na takšen način ga boste ohranjali lepega in uporabnega vrsto let. Ne glede na to, da je v tem delu doma predvsem prisotna vlaga, pa se v njem nahaja tudi prah. Z vseh omaric pa tudi drugih površin ga vsaj enkrat na teden skrbno pobrišite.

Ko se v kopalnici kjer koli razlije kakšno čistilo, kozmetika ali nastane kak drug madež, ga je treba nemudoma odstraniti. V nasprotnem primeru ste namreč lahko deležni trajnih poškodb oziroma sledi, ki jih nikoli ne boste zmogli povsem odstraniti.

Čeprav se zdi skoraj nemogoče, je kopalniško pohištvo lahko izdelano tudi iz naravnega lesa. V tem primeru boste morali zanj še posebej dobro poskrbeti. Zlasti je pomembno, da takšni kosi pohištva niso izpostavljeni direktni vlagi oziroma vodi.

This entry was posted in Dom in vrt and tagged , . Bookmark the permalink.