Kako poteka nakup in registracija domene

Domain names and internet conceptČe razmišljate o postavitvi lastne spletne strani, bo nakup domene prva stvar v vašem procesu, glede na ime, ki je še kako pomembno pri grajenju vaše podobe boste nato izdelali spletno stran. Videz in ime domene sta prvi stvari, s katerimi se bodo srečale vaše stranke in kvalitetna izbira teh dveh elementov je še kako pomembna.

Ljudje si lahko vašo spletno stran zapomnijo že samo po imenu domene. Pred registracijo domene namenite veliko časa za premislek in ne komplicirajte preveč, bolje kot gre domena v uho, več ljudi si jo bo zapomnilo. Registracija domen je izredno enostavna, na spletni strani ponudnika zakupa domen z enostavnim orodjem preverite prostost domene, izberete končnico s katero se bo domena zaključila, preostane vam le še ureditev dokumentacije, ki vzame par minut. Domeno se običajno zakupi za eno leto, lahko jo zakupite pa tudi za manj ali dalj časa. Če ciljate samo na slovenski trg vam svetujem zakup .si domene če pa boste vaš posel vodili globalno, pa je zakup .com domene že nujna stvar.

Po registracije domene pa morate zakupiti tudi prostor na strežniku, najenostavneje bo, če to storite pri istem ponudniku, pri katerem ste registrirali domeno, saj bo tako še najmanj komplikacij. Ker so imena domen omejena, vam svetujem, da pohitite z nakupom in si zagotovite kar najprimernejšo domeno za vaš posel.

Če imate znanje se lahko postavitve lastne spletne strani lotite sami, vendar vam svetujem, da to zaupate strokovnjakom, ki bodo svoje delo opravili hitro in kvalitetno. Kot sem povedal že v začetku članka je zelo pomemben tudi videz strani in s tem povezano število prometa vašega posla.

This entry was posted in Tehnologije and tagged , . Bookmark the permalink.