Funkcije filtra za olje

Filter za olje ima nalogo odstraniti vse nečistoče iz olja vašega vozila, ki se sčasoma nakopičijo, saj olje ohranja vaš motor čist in delujoč. Poznamo različne tipe filtrov za olja: magnetni oljni filter, kartušni, spin- on oljni filter itd.

Filter za olja je v vozilu nameščen v spodnjem delu motorja. Njegova lokacija mora biti natančno navedena v dokumentaciji vozila. Filter za olja pri bencinskih vozili je priporočljivo menjati na 15.000 prevoženih kilometrov, pri dizelskih vozilih pa na 10.000 prevoženih kilometrov.

Filter za čiščenje motornega olja

Filter za olje je torej zasnovan za čiščenje olja v motorju. Njegove ključne naloge so, da čisti motor pred prahom, sajami ter kovinskimi delci, ki se pojavljajo v samem procesu delovanja naprave. Prav tako je oljni filter zadolžen za odvzem toplote iz sestavnih delov motorja.

Filter olja ustvarja tudi film olja, ki učinkovito preprečuje trenje kontaktiranja površin in zmanjšuje hrup delovanja motorja.

Uporaba filtra v neugodnih pogojih

Filter za olje se uporablja v manj ugodnih pogojih, zato mora biti še toliko kakovostneje zasnovan. Takšen izdelek je namreč nenehoma izpostavljen temperaturnim spremembam, ki jih povzroča moč samega motorja. Filter mora biti nujno izdelan tako, da je kar se da najbolje odporen na vse zahtevne pogoje.

Nakup kakovostnega filtra za olje lahko opravite v specializiranih prodajalnah z avto deli. Takšne prodajalne so vam na voljo tudi na spletu, kjer si lahko ogledate tudi prednosti uporabe visokokakovostnega filtra. Na istem mestu so vam na voljo tudi strokovnjaki, ki vam takšne avto dele, kot so filtri olja, zamenjajo v najkrajšem možnem času.

Več o filtrih si lahko preberete na https://www.prima-filtertehnika.si/motorni-filtri/filtri-za-olje/.

This entry was posted in Razno and tagged , . Bookmark the permalink.