Tekoče milo je trenutno najbolj popularno milo in izdelamo ga lahko kar sami doma! Milo v tekoči obliki izdelamo na dokaj enostaven način. Najprej je pri izdelavi tekočega mila potrebno poskrbeti za zaščito, na zaščitno obleko, rokavice, očala in masko. Nato v posodo damo najprej palmovo mast in kokosovo maslo, nato pa še oljčno olje. Nato v vodni kopeli maščobo stalimo , ampak moramo paziti, saj jo lahko segrejemo na največ 40°C. Za tem uporabimo rožno vodo in ji dodamo kalijev hidroksid, pri katerem moramo biti pri tehtanju sploh previdni, saj zna biti posebej nevaren. Mešanica se močno segreje in pametno je da tudi to ohladimo na 40°C. Obe zmesi z enako temperaturo združimo tako da zmes vode in kalijevega hidroksida počasi dodajamo v maščobo in ne obratno. Nato počasi mešamo s paličnim mešalnikom, tako dolgo, da se zmes ne ločuje več. To zmes pustimo, da stoji približno dve uri, nato moramo ponovno dobro premešati. Kmalu vidimo, da postane gosta kot puding in nato jo lahko vlijemo v plastično posodo ali vedro.tekoče milo
Nastalo zmes pustimo, da stoji čez noč, naslednji dan pa jo ponovno dobro premešamo in sicer z leseno kuhalnico. Gel ki nastane, naj bi pustili stati približno tri tedne, s tem da vsake par dni gel malo premešamo. Postopoma dodajamo tudi destilirano vodo in sicer vedno po deciliter naenkrat. Po teh treh tednih moramo testirati pH vrednost mila in sicer z listki, ki jih lahko dobimo v lekarni. pH vrednost mila naj bi bila 7-8. Ko je milo pripravljeno ga nalijemo v posodice.