Digitalni tisk in njegove prednosti

Poznamo več tehnik tiskanja, med najbolj razširjenima pa sta zagotovo offset tisk in digitalni tisk. Tako kot že ime pove, gre pri digitalnem tisku za visoko tehnologijo tiskanja, ki jo upravlja računalnik. Poskusili bomo na kratko razložiti kdaj se najbolj splača uporabiti digitalni tisk in kakšne so njegove predosti pred zelo razširjeno offset tehnologijo tiska.

Digitalni tisk zahteva zelo malo priprave na tiskanje v primerjavi z offset tiskom. Pri offset tisku je potrebno pripraviti tiskarske plošče kar pa zahteva čas in posledično višjo ceno. V kolikor moramo natisniti veliko količino različnega materiala, kot na primer večje število personaliziranih vabil, bo strošek offset tiska veliko večji kot pri digitalnem tisku. Digitalni tisk je odlična rešitev za tiskanje različnih vsebin, saj je cenejši in zahteva manj priprave.

Digitalni tisk je odlična rešitev kadar želimo tiskovine v zelo kratkem času. Seveda pa ima digitalni tisk tudi druge prednosti, zraven obstojnosti imamo tudi veliko možnosti prilagoditev kar je še posebej dobrodošlo v modernem oglaševanju. Digitalni tisk omogoča med drugim tudi direktno tiskanje na materiale kot so aluminij, tekstil, steklo itd. Kadar se odločate o izbiri tiskarne in želite storitev hitro in ugodno, se pozanimajte kakšne so njihove zmožnosti digitalnega tiska.

This entry was posted in Podjetništvo, Tehnologije. Bookmark the permalink.