Čiščenje oken poslovnih prostorov in stavb

window-washingNoben prostor ni povsem čist, dokler se ne počistijo tudi okna. Veliko ljudi se v spomladanskem času, ko je čas za generalno čiščenje odloči za čiščenje oken, predvsem v poslovnih stavbah, kjer je čiščenje oken oteženo, morda celo nevarno in zato potrebujejo specialno opremo. Pravo opremo za čiščenje oken na stavbah ima čistilni servis (http://www.valina.si/ciscenje/) .

Čistilni servisi imajo usposobljene delavce, in ustrezno opremo, da se varno spustijo s strehe neke stavbe ali pa povzpnejo  s posebnimi dvigali in tako očistijo okna. Poleg oken pa lahko očistijo tudi žaluzije.

Redno čiščenje oken podaljša njihovo »življenjsko dobo«. Priporočljivo je čiščenje oken vsaj dvakrat letno, tako od znotraj kot od zunaj. Okna je priporočljivo čistiti v oblačnem vremenu, saj sonce na steklu pusti proge. Voda za čiščenje naj bo topla, saj se tako lažje odstrani umazanijo, dodamo pa ji lahko malo čistila za okna ali pa alkoholni kis, da je čiščenje še enostavnejše.  Če se površine stekel ne očisti pravočasno, se nečistoče zarijejo v steklo. Če se to zgodi, je pogosto edina rešitev menjava oken oziroma stekel, kar pa je cenovno lahko precej neugodno. Zakaj bi kupovali nova stekla, če pa je profesionalno čiščenje veliko ceneje, kot pa nabava novih dragih stekel.

Čistilni servisi poleg visokih stavb in poslovnih prostorov, čistijo okna tudi vsakega doma. Če se vam zdi čiščenje oken zoprno opravilo in izguba časa, se lahko odločite in pokličete čistilni servis, ki jih bo v hitrem času pomil za vas. Čistilni servisi delo naredijo strokovno in zanesljivo.

This entry was posted in Dom in vrt and tagged . Bookmark the permalink.