Brazilska depilacija – DA ali NE?

brazilska-1Kljub čedalje bolj popularnem postopku odstranjevanja dlačic na intimnem predelu – brazilski depilaciji, le-ta še vedno ostaja samo za najbolj pogumne predstavnice nežnejšega spola. Vsaka od nas namreč pozna nevšečnosti, ki jih prinaša tudi najmanjša poraščenost v poletnih mesecih. Odstranjevanje dlačic se je začelo z britvico, nadaljevalo z depilacijskimi kremami, depiliranjem voskanjem in drugimi depilacijskimi metodami. Ponavadi smo si intimne dele frizirale same, a ker se um upira zavestnemu zadajanju bolečin, se po novem vse več žensk odloča, da brazilsko depilacijo prepustijo kozmetičarki.

Kot pri vsakem postopku, ima tudi brazilska depilacija svoje prednosti in slabosti. Največja prednost takšnega ali drugačnega puljenja dlačic je predvsem v tem, da je le-te posledično rastejo počasneje, nove dlačice pa so tanjše in redkejše. Občutek po nekaj dneh je prijeten in počutimo se mnogo bolj čiste kot takrat ko smo poraščene, sploh v času mesečnega perila. Poleg vseh prednosti, ki jih brazilska depilacija nudi nam – ženskam, pa so nad njenim rezultatom navdušeni tudi moški.

Kljub vsem prednostim, pa se nekatere še vedno nerade odločijo za brazilsko depilacijo. Razloga sta predvsem dva. Prvi razlog je ta, da imajo zadržke pred kozmetičarko, ker še niso bile na posegu in bi se morda počutile nelagodno. Drugi pa je bolečina, med in še nekaj časa po posegu. Brazilska depilacija je odstranjevanje dlačic s pomočjo voska na intimnem ženskem predelu sramnih ustnic in anusa. Glede na občutljivost kože na tem območju, puljenje za nobeno ne more biti prijetna izkušnja. Jih pa večina pravi, da se z ozirom na rezultat splača potrpeti in naj vas tolaži to, da bo z vsakim odstranjevanjem bolečina manjša, saj kot same vemo, bodo dlačice tanjše in redkejše. Žal je tako, da bo pri večini dan ali dva po brazilski depilaciji kože izjemno občutljiva in pordela, a tudi ta bolečina in rdečica izgineta – pri nekaterih prej, drugih sicer kasneje, a si lahko neprijeten občutek lajšate z raznimi losijoni. Sicer pa, če ne boste poskusile, ne boste nikoli v resnici vedeli, kakšen občutek vam nudi brazilska depilacija.

This entry was posted in Lepota in zdravje and tagged . Bookmark the permalink.