Ambient in dizajn za naš sanjski dom

Počutje v našem domu je za nas izrednega pomena, saj v njem preživimo kar precejšen del našega življenja. Da bi bilo bivanje za nas čim udobnejše ter čim bolj primerno, moramo biti pri načrtovanju izredno fokusirani v sam ambient in dizajn. Najprej moramo vedeti kaj vse imamo na voljo, ter kakšne so naše želje. V osnovi torej ločimo zunanjost, ter primernost in možnost zunanjega dizajniranja. V primeru da govorimo o stanovanjskem bloku, kot objektu so naše možnosti precej omejene. Dizajn v tem primeru ne more izstopati, ker se moramo prilagajati tudi ostalim stanovalcem. V primeru da pa imamo za realizacijo projekta na možnost prosto stoječo stanovanjsko hišo, z veliko okoliške kvadrature, pa so naše roke pri načrtovanju precej proste.

Zunanji ambient

Pri urejanju okolice po večini preferiramo veliko zelenja ter na splošno urejenost. Na popolno pokošeno zelenico za odličen ambient posadimo še kakšno okrasno drevo ter različne rože. Mejo pa za ravno pravšnji odtenek zasebnosti okrasimo še s kamnito škarpo oziroma postavimo živo mejo v obliki visokih zelenih grmovnic.

Notranji dizajn

Pri dizajniranju notranjih prostorov in ustvarjanju ravno pravšnjega ambienta smo lahko veliko bolj inovativni, saj gre za zasebne prostore in so namenjeni temu da se v njih počutimo sproščeno in udobno. Notranje prostore si torej uredimo po lastnih preferencah, ter s pravo postavitvijo lahko še tako majhen prostor izgleda izredno prostoren. Bistven faktor pri tem je zadostna svetloba, saj je to poleg osnovne naloge (svetilnosti) lahko tudi močan in pomemben dekorativni element.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.