Ali kupujete sistem za domači kinov

hisni-kinoV tem članku si bomo ogledali nekaj nasvetov, ki vam bodo koristili pri nakupu sistema za domači kino. Hišni kino vam bo pričaral vzdušje kino dvorane v vašem domu, kaj je lepšega kot to, da gledamo dober film v udobju svojega kavča, pri tem pa nebi izgubili kvalitete zvoka in slike. Slika resda ne bo tako velika, kot če bi film gledali v kino dvorani, a zavedajte se tudi, da sedite veliko bližje sliki.

Kaj pa sploh naredi dober hišni kino, kvaliteta zvoka je tu zagotovo na prvem mestu. Za gledanje filmov so najboljši zvočniški sistemi, ki ustvarijo tako imenovan surroundsound, to pomeni, da vas zvok obdaja iz vseh strani. Poskrbite tudi za to, da boste sistem lahko namestili sami in da ne bo preveč zakompliciran za namestitev. Najbolj enostavni so zagotovo tako imenovani »all in one« sistemi, tu boste dobili predvajalnik in pa set zvočnikov, vse kar potrebujete pa je tv sprejemni. Kvalitetni tv sprejemniki so ključni pri dobri uporabniški izkušnji. Kot lahko vidite je pri teh sistemih pomembna celota, saj bo vaš sistem dober le toliko, kot je dober najslabši člen.

Ker je v sistemih za hišni kino kar nekaj zvočnikov, pa to pomeni tudi nekaj kablov, katerih se poizkušamo vsi v dobri meri izogniti. Kvaliteto zvoka in slike pa lahko seveda izboljšate tudi s predvajanjem filmov iz kvalitetnih medijev. Blu-ray filmi so zelo kvalitetni, slika in zvok pa bosta boljša, kot pri filmih iz katerih drugih medijev.

This entry was posted in Dom in vrt and tagged , . Bookmark the permalink.