Akumulatorski vijačniki – lahka in kompaktna orodja

MAKITA Akumulatorski vrtalnik-vijačnik DDF487RAJ

Če doma pri roki nimate vrtalnika oziroma vijačnika, je to lahko sila neprijetna zadeva, še posebej tedaj, kadar bi morali nekaj na hitro in dovolj učinkovito priviti oziroma pritrditi na želeno mesto. Na sploh so akumulatorski vijačniki zelo uporabni, zato se vam ga splača imeti doma, saj med vsemi tipi tovrstnih naprav velja za najbolj priročnega oziroma preprostega za uporabo.

Sodobno zasnovani akumulatorski vijačniki so lahke in kompaktne naprave, ki uporabnikom zagotavljajo zelo visoko in učinkovito okretnost. Imajo hitro vpenjalno glavo in kovinsko zasnovo zobnikov. Izboljšana je tudi njihova zaščita pred vodo in prahom.

Akumulatorski vijačniki – dober oprijem in LED delovna lučka

Dejstvo je, da nam akumulatorski vrtalniki lahko odlično služijo na raznovrstnih področjih opravljanja dela. A pomembno je, da imamo v roki kakovostno tovrstno napravo, ki nas ne bo kar tako pustila na cedilu. To je ne nazadnje v precej veliki meri odvisno tudi od proizvajalca. Akumulatorski vijačniki Makita so na primer v tem hipu med najbolje ocenjenimi tovrstnimi napravami.

Vsi vrtalniki na akumulator Makita imajo ergonomsko oblikovan ročaj, kar omogoča odličen oprijem. Vrtalniki imajo tudi do 21 stopenj za nastavitev zateznega momenta. Prav tako tudi stikalo z nadzorom števila vrtljajev. Opremljeni so še z učinkovito LED lučko. Odlično so odporni na pogosto ter na dolgotrajno uporabo.

Tehnične podrobnosti vijačnikov na akumulator

Akumulatorski vrtalniki Makita so torej med najbolje prodajanimi tovrstnimi napravami. Pred nakupom se je treba osredotočiti še posebej na nekatere tehnične podrobnosti oziroma specifikacije. Če takšno orodje za dom kupujete prvič, naj vam pri tem obvezno pomaga strokovno osebje.

Sicer pa preveriti tehnične podrobnosti vijačnika na akumulator v praksi pomeni preveriti napetost akumulatorja, njegovo kapaciteto, številko vrtljajev, udarcev, razpon vpenjalne glave, zmogljivost vrtanja, število nastavitev zateznega momenta, število mehanskih prestav, dimenzije naprave in ne nazadnje tudi težo. Seveda ne pozabite preveriti še, ali sta orodju priložena tudi polnilnik ter baterija.

This entry was posted in Dom in vrt and tagged , , . Bookmark the permalink.